This page is also available in: English

pacijent zubar

  • Използва се само най-висок клас фотополимерен композит.
  • Изработка от 1-5 клас възстановявания
  • Шиниране на фронтални зъби с фиброспан(кевларено влакно)
  • Изграждане на разрушени зъби със щифт (фиброглас)

Естетичните възстановявания са сложна и деликатна специалност която изисква задълбочени познания на зъбната анатомия. Когато имаме запазени достатъчно зъбни тъкани възстановяването на дефекта може до бъде незабележимо. Тук основно роля след уменията на доктора е и вида на композита.В Терзийски-Дент се използва само най-висок клас нанохибриден фотополимер на 3M ESPE Filtek Ultimate.

Възстановяването на междузъбните контакти е едно малко предизвикателство за всеки един дентален лекар.С новата матрична система на Densply-Palodent plus ,която се използва в Терзийски-Дент се постига анатомичен контур ,с което се предотвратява навлизане на храна в междузъбното пространство.

estetichna-stomatologia estetichna-stomatologia2

Почистването на кариозната маса при препарацията на кавитета е задължително.Ако остане дари една точка инфектиран дентин ще възникне вторичен кариес.Бактериите в кариозното огнище отделят специфични метаболити (порфирини) ,който могат да бъдат открити флуоресцирщи в червено при дължина на вълната от 405nm.Визуализирането на порфирините се извършва с специална лампа COXO C-HUNTER и филтриращи очила.

$_12

 

pennwell.web.400.320     detector-caries-laser-fluorescente-80134-7023941
Този метод на кариес детекция е най-сигурния за минимално отнемане на твърди зъбни тъкани и недопускане на непочистени кариозни зони.

В моята практика Терзийски-Дент се използва най-съвременно оборудване и материали за лечение на световно ниво.

1492769523145_wm_wm

Изработка на фотополимерно възстановяване с предварително взет отпечатък от зъбната повърхност.По този метод се имитира оригиналната зъбна морфология когато това е  възможно