imgo (1)Като за начало, най-добре да говорите с вашият стоматолог. Защо ли? Има много неща, които би трябвало да знаете преди да се подложите на подобна манипулация. Избелването по характер е козметична процедура и като такава тя струва скъпо. Нека вашият стоматолог избере, кой тип избелваща процедура ще повлияе най-добре на ВАШИТЕ зъби!

Стоматологът ще определи, доколко избелващите процедури ще бъдат ефективни за вас. Избелващите агенти не могат да коригират всички видове петна по зъбите. Например жълтеникаво оцветените зъби се избелват най-добре, кафеникаво оцветените се поддават по-слабо на избелване, а сивкаво оцветените може и да не се избелят изобщо!. Композитните възстановявания (бели пломби), които са направени преди избелването няма да се повлияят от него и ще си останат с предишният цвят. Ето защо тези обтурации трябва да бъдат подменени след избелването.

В някои случаи е по-добре да потърсите други възможности за корекция – като порцеланови фасети например.

Във всеки единт момент от живота, зъбите са подложени на различни оцветяващи фактори (чай, кафе, кола, вино, цигари, хлорхексидин и др.) Познаването на тези фактори и степента на влиянието им върху вашите зъби от стоматолога ще му помогне да избере подходяща избелваща система. Някои оцветявания по зъбите се дължат на системно използване на различни медикаменти – антибиотиците тетрациклин и доксициклин, например (особено в детска възраст). Тези петна по-трудно могат да бъдат избелени. Когато зъб е подложен на каналолечение, тогава той също променя цвета си. За избелването на такъв невитален зъб се използва специална методика, която може да бъде приложена единствено от вашият стоматолог.

Какво представлява избелването?imgo

Избелването на виталните (живите) зъби е козметична процедура, при която свободните радикали на кислорода от активни вещества (карбамидпероксид, хидроксипероксид) осъществяват окисляване – обезцветяването на различни органични депозити в емайла на зъбите. За крайният ефект на избелването влиаят много фактори – степен на оцветяването, процент на активната съставка (6%, 10%, 16%, 22%, 30%), използване на светлина за ускоряване на процеса и др.

Колко време трае избелването?

За повечето хора, избелването трае много години. Вашите зъби се оцветяват от консумирането на различни храни и напитки. Избелването възвръща нормалния бял звят на зъбите. Подложени на различни оцветяващи фактори (особено кафе, кола, червено вино, цигари) зъбите ви ще започнат да се оцветяват отново. Колкото по-интензивна е употребата на тези оцветяващи фактори толкова по-бързо ще потъмнеят зъбите ви. Избелването трае най-малко 1 година. Някои хора предпочитат да прилагат ежегодно доизбелващи процедури на всеки 6-12 месеца за да поддържат зъбите си винаги бели.

Почистване на зъбите с ултразвук

Предполага се, че преди насрочване на час за избелваща процедура е било извършено професионално почистване на зъбите. Всички налепи и зъбния камък трябва да бъдат премахнати преди избелването.

В Терзийски-дент както домашната система за избелване(14 дневен курс) се използва и най-ефикасният метод на избелване на Philips ZOOM 2 ADVANCED POWER.Избелванете трае три процедури по 15 минути и в рамките на един час сте с нова ослепителна усмивка!  Допълнителна информация

http://www.philips.bg/e/oralhealthcare/consumer/cons-range-whitening.html